top of page
IMG_3862.JPG

TV

Från Rikets Kultur till På Spåret, Debatt, Kvällsöppet, Doobidoo, Smartare än en femteklassare och Alla för en.

Under flera säsonger, senast 2022,  har jag arbetat som redaktionell konsult och redaktör för Doobidoo, ett folkkärt nöjesprogram med Lasse Kronér som programledare. Programmet är bland de mest sedda i svensk tv. Jag var, tillsammans med Kronér, ansvarig för att utveckla formatet - ett tv-format som står sig än idag, 18 år senare, och som sålts till flera andra länder.

Efter några år på Sveriges Radio blev Vinga Media på nytt konsult åt Sveriges Television 2017. Först som producent för familjeprogrammet Smartare än en femteklassare, med Josefin Johansson som ny programledare. Sedan med innehåll och programledarcoachning i det nya nöjesformatet Alla för en med Katrin Sundberg som programledare. Därefter Doobidoo 2019, 2020, 2021 och 2022.
 

Min främsta tillgång är min bredd och idérikedom. Jag har ansvarat för aktuella och kontroversiella samhällsprogram, men också producerat framgångsrik underhållning och nöje. I arbetet med alla dessa skilda programkoncept har jag försökt ha ett stadigt fokus på publiken – det är trots allt den som ska beröras av våra olika berättelser och program.  

Redan 1982 erbjöds jag anställning på Sveriges Television och har där arbetat som redaktör, dokumentärfilmare, producent och formatutvecklare. Jag har varvat aktualitetsprogram som Gomorron Sverige, Kvällsöppet och Debatt med kultur- och nöjesprogram som Rikets Kultur, På spåret, Diggiloo, Doobidoo, Smartare än en femteklassare och insamlingsgalan Världens Barn. 

År 2000-2001 arbetade jag som huvudproducent för de långa direktsända storsatsningarna i TV4:s ”Bingolottos Guldkväll”. 

bottom of page