top of page

Karin Nyman
Astrid Lindgrens dotter:

"Kjell Åke Hansson är en klippa för mig och Astrid Lindgrens familj!


När han kom som ny VD för Astrid Lindgrens Näs kulturcentrum i Vimmerby började vi snart tryggt lita på att han förmådde ta hand om alla hinder och svårigheter den här nya turistattraktionen stötte på - alla tålamodsprövande strider han måste ta med kommunen och stadens  opinionsbildare för att hävda att det måste kosta något att hålla och höja kvalitén hos ett  kulturcentrum.


Han förmådde genomföra sina idéer för hur Astrid Lindgren-minnet skulle bevaras levande och han rekryterade rätt medarbetare till det.


Alltihop samtidigt som han höll förankringskontakt med oss, familjen i Stockholm och brorsbarnen som bor på Astrids och Gunnars barndomsgård och är närmaste granne till Astrid Lindgrens Näs. Jag kände mig alltid lugn för att allt skulle ordna sig.


Nu har han gått vidare till nya arbetsuppgifter, men han får ju inte gå ifrån oss, han får lov att stå kvar någonstans som klippan vi Astrid Lindgren-anhöriga kan luta oss mot!"

Mikael Ahlerup
VD Lundkoncernen, tidigare VD för AIK, Dalkurd och Astrid Lindgrens Värld:

"Lite visste jag nog vem Kjell Åke var från hans tid som producent på TV, men kopplingen till att vara chef för kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs såg jag inte då.

Med åren lärde jag känna en visionär, men också samtidigt analytisk, man. En varm, klok och omtänksam person som var knivskarp inte bara med pennan utan också i sin retorik och tanke.

Egenskaper som samtliga utvecklade den kulturella närvaron av Astrid Lindgren i Vimmerby på ett sätt som inte gjorts tidigare och som gjorde att jag tydligt såg varför han var rätt man för jobbet."

Janne Josefsson
journalist SVT Uppdrag granskning:

"Jag har jobbat med många fantastiska medarbetare under mina år på SVT och tidigare Sveriges Radio. Kjell Åke är en av mina absoluta favoriter. Inspirerande, idérik och professionell.

Han producerade mitt Sommarprogram i P1 sommaren  2017. Jag blev glad och stolt över att han ville vara min producent när jag frågade honom."

 

Kristina Alsér
fd landshövding i Kronobergs län och ordförande i Tillväxtverkets styrelse:


"Under mina år som ordförande i styrelsen för Astrid Lindgrens Näs arbetade jag tätt ihop med Kjell Åke Hansson, som var bolagets första VD.

Det är hans vision som ligger till grund för denna pärla och detta utsökta besöksmål. Han har arbetat målmedvetet, enträget och inkluderande för att kulturcentrumet vid Astrid Lindgrens barndomshem skulle bli det det är idag. 

Kjell Åke har visat vikten av att ha en idé och att hängivet driva den, ibland även i motvind. Jag är glad över det samarbete vi haft och stolt över resultatet som bland annat gjorde att Astrid Lindgren Näs i hård konkurrens fick utmärkelsen Stora Turismpriset 2014.” 

bottom of page