Radio

Från kriminaljournalistik till Sommar i P1
 

Jag började på den nystartade lokalradion i Göteborg 1979 och lärde mig jobbet från grunden. Många direktsändningar, många olika programformer och en hel hoper skickliga och rutinerade medarbetare gav mig snabbt trygghet och erfarenhet i jobbet.
 

Jag lämnade radion i mitten av 1980-talet, men kom tillbaka 2015 och var under två år programchef på Sveriges Radio P4 Göteborg.
 

2016 och 2017 producerade jag partiledarutfrågningarna från Almedalen i P4 Extra med Erik Blix som programledare. Jag har även producerat Sommar i P1. Janne Josefssons sommarprogram 2017 kom att bli ett av det årets mest avlyssnade – och omdiskuterade – sommarprogram. 2019 producerade jag sommarprogrammen med byggherren Ola Serneke och skolledaren och debattören Hamid Zafar. I år, 2020, producerar jag sommarprogrammet med långdistanslöparen Mustafa Mohamed (sänds 3 augusti).

Bland de profilerade radioprogram som jag tidigare arbetat med märks Kriminal-Journalen (som också under några säsonger flyttade till P1 under namnet Kriminal-Reportaget) och Elfte timmen (som var Janne Josefssons och Lasse Brandebys skapelse).