top of page

Radio

Från kriminaljournalistik till Sommar i P1
 

Jag började på den nystartade lokalradion i Göteborg 1979 och lärde mig jobbet från grunden. Många direktsändningar, många olika programformer och en hel hoper skickliga och rutinerade medarbetare gav mig snabbt trygghet och erfarenhet i jobbet.
 

Jag lämnade radion i mitten av 1980-talet, men kom tillbaka 2015 och var under två år programchef på Sveriges Radio P4 Göteborg.
 

2016 och 2017 producerade jag partiledarutfrågningarna från Almedalen i P4 Extra med Erik Blix som programledare. Jag har även producerat Sommar i P1. Janne Josefssons sommarprogram 2017 kom att bli ett av det årets mest avlyssnade – och omdiskuterade – sommarprogram. 2019 producerade jag sommarprogrammen med byggherren Ola Serneke och skolledaren och debattören Hamid Zafar. 2020 var jag producent för sommarprogrammet med långdistanslöparen Mustafa Mohamed. Samtliga program finns att lyssna till på Sveriges Radios web. Janne josefssons sommarprogram hör du via knappen här nedanför.

Bland de profilerade radioprogram som jag tidigare arbetat med märks Kriminal-Journalen (som också under några säsonger flyttade till P1 under namnet Kriminal-Reportaget) och Elfte timmen (som var Janne Josefssons och Lasse Brandebys skapelse).


 

bottom of page